P.R. Beintema | Nederland

APHRODITE 33

Ons contact met de Valk verliep heel constructief en plezierig.

Ons contact met de Valk verliep heel constructief en plezierig.

Ja, waarom een boot gekocht via “de Valk”?

Simpel: ik zocht een boot tussen 10 – 11m met een maximale diepgang van 1.65 m en de opties rolreefsysteem voor grootzeil en voorzeil. Verder moesten de schootlieren voor de fok (qua ruimte) voorzien kunnen worden van een electromotor en zou een boegschroef een pré zijn. Dan moest de “verkrijgingsprijs” zodanig zijn, dat die binnen mijn budget zou passen. En tenslotte moest het een schip zijn dat niet al te veel achterstallig onderhoud zou hebben . En o ja, natuurlijk, het schip moest ons aanspreken, we moesten het “mooi” vinden.

Gewapend met die criteria kwam ik via de web-site van “de Valk” bij de heer Reinier van der Wolf (Monnickendam) terecht, een makelaar die wij in 2012 al hadden ontmoet bij de aankoop van een ander schip voor mijn neef en zijn gezin. Hij ontpopte zich toen als een makelaar waar wij heel goede herinneringen aan bewaren.
Begin januari j.l. bezichtigden wij – na enkele verkennende telefonische contacten en het nodige e-mailverkeer – de boot van onze keuze in de verkoophaven van “de Valk” in Katwoude: een Aphrodite 33 uit 1991. Na een tweede bezichtiging en de aankoopkeuring door de heer Rem Schuijt (Enkhuizen) en de slotonderhandelingen, rondden wij het koopproces medio februari 2014 af. In elk geval naar ons genoegen.

In die zin is er dus geen sprake geweest van een bewuste keuze voor “de Valk”, maar het voor ons juiste schip werd door “de Valk” aangeboden. Ons contact met “de Valk” via de heer Reinier van der Wolf verliep heel constructief en plezierig. Hij hanteert de naar mijn mening juiste balans tussen belangenbehartiging voor de verkopende partij en de aankopende partij. Ik heb later gemerkt dat ook de verkopende partij content is met zijn inzet voor hen. Ik heb hem niet als een stugge onderhandelaar tegenover mij ervaren, maar als een meezoekende naar de voor mijn vrouw en mij juiste boot. Ik kan me heel goed voorstellen dat, mochten wij over enige (naar ik hoop geruime) tijd deze boot weer in de verkoop moeten doen, wij op zoek gaan naar de firma waar de heer Van der Wolf dan werkt, om hem daar dan met de verkoop van onze boot te kunnen belasten. Voor makelaardij “de Valk” wens ik dat zij dan deze firma zijn!

Met vriendelijke groet,

Drs.P.R.Beintema,