12-6-2008

Pinta Husavik verkocht

De Valk verkoopt het legendarische Illbruck jacht

De Valk verkoopt het legendarische Illbruck jacht

Pinta Husavik verkocht

 

De Valk Hindeloopen, onderdeel van De Valk International, heeft Pinta Husavik (ex. Pinta Smeralda) verkocht – het privé zeiljacht van de inmiddels overleden Willy Illbruck. Pinta Husavik haalt haar voordeel uit de vele jaren ervaring van de tijd toen Illbruck tijdens zijn beroemde carrière eigenaar was van het jacht. Haar nieuwe Nederlandse eigenaren genieten nu volop van dit pionierjacht.

Pinta Husavik werd te water gelaten in 1997 door Marten Marine in Nieuw-Zeeland. Het jacht was de trendsetter naar jachten met een ruim dek en minimale bemanning.

Als één van de koplopers van de vaarindustrie in Duitsland heeft Willy Illbruck veel invloed in de ontwikkeling en het bouwen van racejachten gehad voor de Duitse Pinta teams,” zegt Hans Visser van De Valk Hindeloopen - verantwoordelijk makelaar voor de verkoop.

“Alleen het beste was goed genoeg voor deze Admiral’s Cup winnaar en dit is te zien aan boord van Pinta Husavik. Het feit dat er met het jacht gevaren kan worden met slechts twee mensen aan boord was een enorm pluspunt voor het ervaren Nederlandse koppel dat nu de eigenaar is.”

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Hans Visser van De Valk Hindeloopen via T: 0514 524000; F: 0514 524009; E: hindeloopen@devalk.nl