Colin Archer

Colin Archer is een gerenommeerd Noors scheepsbouwbedrijf met een lange en trotse geschiedenis. Het bedrijf is in 1884 opgericht door Colin Archer en produceert al meer dan een eeuw zeil- en motorjachten van hoge kwaliteit. Colin Archer boten staan bekend om hun kracht, zeewaardigheid en klassieke ontwerp.

De oprichter van het bedrijf, Colin Archer, was een meester scheepsbouwer en ontwerper die een passie had voor het creƫren van boten die de zware omstandigheden van de Noordzee konden weerstaan. Hij was ook een pionier in het gebruik van staal in de scheepsbouw, waardoor hij schepen kon maken die zowel sterk als licht waren.

De beroemdste boot van Colin Archer is de Colin Archer Rescue Boat, die werd ontworpen om levens op zee te redden. Deze boot werd door de Noorse regering gebruikt om zeelieden in nood te redden en is sindsdien een symbool van de Noorse maritieme geschiedenis geworden.

Vandaag de dag staan Colin Archer boten nog steeds bekend om hun kracht en zeewaardigheid. Populaire modellen zijn de Colin Archer Pilot Cutter, de Colin Archer Ketch en de Colin Archer Schooner. Al deze boten zijn ontworpen om sterk en betrouwbaar te zijn, waardoor ze perfect zijn voor lange afstand cruisen en zeilen.

Of u nu op zoek bent naar een klassieke boot met een tijdloos ontwerp of een modern schip met de nieuwste technologie, Colin Archer heeft voor ieder wat wils. Met een lange en trotse geschiedenis van botenbouw is Colin Archer een naam die synoniem staat voor kwaliteit en betrouwbaarheid.

Colin Archer bij De Valk

De Valk Yacht Brokers heeft van het merk Colin Archer diverse boten te koop. Daarnaast hebben wij in het verleden verscheidene Colin Archer boten verkocht. 

De Valk is jachtmakelaar voor Colin Archer. Voor nadere informatie over de verkoop van uw jacht verzoeken wij u contact met ons op te nemen.

Colin Archer Colin Archer Colin Archer Colin Archer