Victoire

De jachtwerf van Victoire Yachts heeft een rijke geschiedenis die teruggaat naar 1934, toen jachtbouwer Cor Vader begon met het bouwen van kano's. Na het bouwen van houten zeilboten zoals BMs, pampussen en draakjachten, moest de werf tijdens de Tweede Wereldoorlog het hout op rantsoen stellen, wat het maken van zeilboten bemoeilijkte. In die periode richtte de werf zich op het vernieuwen van de interieurs van binnenvaartschepen, waar hout voor beschikbaar was. Wat er van dit hout overbleef, werd gebruikt voor het maken van zeilboten.

In de late jaren 50 begon de werf met het experimenteren met polyester, wat in 1958 leidde tot de bouw van een plastic zeil- en roeibootje voor de jeugd. In de jaren 60 werd Victoire Yachts een van de eerste jachtwerven in Nederland die zich op het bouwen van jachten van vezelversterkt polyester richtte. Het eerste jacht van dit type was de Victoire 22, met ontwerpen van Dick Koopmans. De jachtwerf bouwde door de jaren heen een vaste klantenkring op, voornamelijk bestaande uit Nederlandse klanten. In 1987 nam Klaas Vader de zaak over van zijn vader.

In september 2005 werd het faillissement van de jachtwerf uitgesproken, met achterblijvende verkopen als oorzaak. In 2006 maakte Victoire Yachts een doorstart met de hulp van Aemstel Ventures en Gilles Botenbouw, die al samenwerkte met de werf voor het faillissement door de afbouw voor haar rekening te nemen.

Victoire bij De Valk

De Valk Yacht Brokers heeft van het merk Victoire diverse boten te koop. Daarnaast hebben wij in het verleden verscheidene Victoire boten verkocht. 

De Valk is jachtmakelaar voor Victoire. Voor nadere informatie over de verkoop van uw jacht verzoeken wij u contact met ons op te nemen.

Victoire Victoire Victoire Victoire