e-mail de makelaar

Vertel een vriend

Broker's comments

Een prachtig voorbeeld van Nederlands vakmanschap. Traditionele jachtbouw gecombineerd met moderne technieken, materialen, stijl en finesse. Geïnspireerd door een Chris Craft uit de jaren 40, is Spin-Off letterlijk geboren en getogen in Nederland. Gebouwd met hout uit het Vondelpark in Amsterdam. Deze Runabout is licht van gewicht en teglijkertijd super sterk en solide om motorkrachten met een hoog koppel aan te kunnen. Ombouw naar een V8 motor of naar een elektrisch voortstuwingssysteem zou ook een optie kunnen zijn. Maak een afspraak om Spin-Off te bewonderen nabij de NDSM werf in Amsterdam.

Harald Padberg
Jachtmakelaar

CHRIS-CRAFT BARRELBACK SPIN-OFF

Afmetingen   5,20 x 1,80 x 0,50 (m)
Materiaal   hout
Bouwjaar   2019
Motor(en)   1 x Mercruiser GM153 2.5L 4 CI petrol
PK/Kw   120 (pk), 88,2 (kw)
Ligplaats   niet op verkoopkantoor
Verkoopkantoor   De Valk Monnickendam
Status   te koop
Btw   betaald
Vraagprijs   € 75.000

Algemeen - CHRIS-CRAFT BARRELBACK SPIN-OFF

Model   CHRIS-CRAFT BARRELBACK SPIN-OFF  
Type   motorjacht  
Lengte (m)   5,20
Breedte (m)   1,80
Diepgang (m)   0,50
Bouwjaar   2019
Te waterlating   Alleen te water geweest voor proef vaart  
Gebouwd door   Snijder & Hettinga Bootwerken
Land   Nederland  
Ontwerper   Snijder & Hettinga Bootwerken
CE norm   A
Romp materiaal   hout  
Materiaal opbouw   hout  
Stootlijst   roestvast staal  
Brandstoftank (liter)   roestvast staal  
Inhoudsmeter (brandstoftank)   VDO
Extra info   Hoe het allemaal begon ...... De bouwers ontmoetten elkaar in het eerste jaar van hun opleiding aan de Hout- en Meubelcollege in Amsterdam. De eerste twee jaar bestond hoofdzakelijk uit het maken van meubels, maar al snel werd duidelijk dat de jachtbouw de richting was waar ze naartoe wilden. Een combinatie van ouderwets vakmanschap, gecombineerd met hedendaagse invloeden. De ouderwetse vaardigheden en technieken, gecombineerd met moderne scheepsbouw en materialen. Het ontwerp van Spin-Off is gebaseerd op de originele ontwerpplannen van Chris-Craft die zijn verkregen via het Mariners Museum in Newport, Virgina. Met enkele aanpassingen en verbeteringen zijn de tekeningen op ware grootte uitgewerkt en vervolgens gedigitaliseerd tot een 3D-model. Het belangrijkste materiaal is letterlijk geboren en getogen in Amsterdam. In het Amsterdamse Vondelpark werd ooit een oude boom gekapt en dit hout bleek het ideale bouwmateriaal om als basis te gebruiken; hoogwaardig hardhout, maar toch licht van gewicht. Na de romp gedicht te hebben werd het veel, ...... heel veel schuren en schaven. Na deze nauwgezette en tijdrovende klus is de romp versterkt met meerdere lagen glasvezel en epoxy, waardoor een zeer sterke en stijve romp is ontstaan. De kielbalk en de motorfundering zijn gemaakt en samengesteld uit meerdere lagen multiplex nadat ze eerst zijn gelamineerd en geïmpregneerd. De buitenzijde (huid) is afgewerkt met een mahonie toplaag. Het maakt de boot niet alleen sterker, het geeft Spin-Off ook het gezochte en fantastische uiterlijk. Het mahonie komt uit 1 boomstam om kleurverschillen te voorkomen en ook om beide kanten van de romp te "spiegelen". Het resultaat is een symmetrische kleurverloop en beide zijden hebben exact dezelfde houtnerf. Een klein maar belangrijk detail voor de bouwers; het mahonie moest FSC gecertificeerd zijn en dat is het dan ook! Voor het aanbrengen van het mahoniehout hebben de bouwers de zogenaamde vacuüm methode toegepast wat resulteert in een prachtig strakke en klassieke afwerking. Er is zoveel meer te vertellen over dit absolute meesterwerk. Daarom nodigen de bouwers je graag uit om te zien, horen en om te bewonderen wat Spin-Off tot een van de meest geweldige, nieuw gebouwde klassiekers maakt.  

Motor(en)

Aantal motoren   1
Merk   Mercruiser
Type   GM153 2.5L 4 CI
Pk   120
kW   88,20
Brandstof   benzine  
Geinstalleerd in jaar   2019
Gereviseerd in jaar   2018
Maximale snelheid (kn)   appr. 16 kn/30 Km
Kruissnelheid (kn)   appr. 13,5 kn/25 Km
Motoruren   20
Koelsysteem motor   direct buitenwater  
Aandrijving   schroefas  
Motorbediening   bowden kabels  
Keerkoppeling   mechanisch  
Type schroef   vast  
Schroefbladen   4
Materiaal schroefas   roestvast staal  
Elektrische lenspomp   ja
Startaccu   ja
Extra info   Wilt u een brullende V8 laten installeren of wilt u liever een elektrische aandrijving ........ de bouwers zijn graag bereid de mogelijkheden met u bespreken.  

Navigatie

Log   VDO

Uitrusting

Landvasten   ja  
Brandblusser   2 X
Extra info   Meld u aan voor Mijn account of neem rechtstreeks contact met ons op om meer gedetailleerde foto's of vele foto's van het bouwproces te zien.  

Disclaimer

Hoewel er uiterste zorg besteed is aan de correctheid, volledigheid en actualiteit van onze informatie kunnen hieraan geen rechten worden ontleend.